Blog / Toff Culture / AMINA MUADDI

AMINA MUADDI

DESIGNERUL CARE A CUCERIT LUMEA CU TOCURILE SALE ICONICE

Când vine vorba de branduri de încălțăminte pentru femei, un nume a cucerit industria modei recente: Amina Muaddi. Brandul a devenit sinonim cu feminitatea și eleganța într-o interpretare modernă. De la celebrități, la influenceri, pantofii Amina Muaddi au adunat un public dedicat în întreaga lume.

Colecțiile de pantofi Amina Muaddi se evidențiază prin piese de o eleganță minimalistă atemporală, ce se integrează cu lejeritate atât în ținute de podium, cât și în ținute de bază, dar care se disting printr-o abordare sofisticată a stilului. Chiar și pentru un ochi neexperimentat, detaliile ce transcend capriciile trendurilor sezoniere din colecțiile de pantofi Amina Muaddi se vor face imediat remarcate.

Filosofia de fashion – Reinterpretarea eleganței clasice

Amina Muaddi face parte din noul val de designeri ce reușesc să ofere o reinterpretare îndrăzneață pieselor clasice. La doar 35 de ani, dă dovadă de o determinare de neoprit, pentru a-și urmări obiectivele și visurile. De origine română și iordaniană, Amina Muaddi a fost crescută în Italia și a studiat la Institutul European de Design din Milano. Mediul cultural divers în care Amina Muaddi a crescut se reflectă în creațiile sale, care îmbină perfect măiestria italiană cu influențele Orientului Mijlociu. Astfel, moștenirea multiculturală a lui Muaddi i-a influențat foarte mult estetica designului, iar bogatul peisaj al modei din Italia a avut, fără îndoială, un rol semnificativ în modelarea abordării sale unice în ceea ce privește designul de încălțăminte.

Pantofii Amina Muaddi pot fi o investiție pentru garderoba femeii sofisticate, care își dorește să arate impecabil în orice ocazie, dar fără a renunța la confort. În aceeași măsură, pantofii Amina Muaddi sunt proiectați pentru a oferi eleganței un plus de confort, un element important atunci când vorbim despre încălțăminte. Stil la superlativ și confort într-o pereche de pantofi? Da, se poate! Modelele iconice Amina Muaddi sunt acum disponibile pe TOFF.RO și în boutique-ul Terminal of Fashion.

Amina Muaddi – un brand construit în jurul ethosului feminin 

Tânărul designer abordează viziunea brandului mai mult din perspectiva pasiunii decât a unui job. Amina Muaddi își petrece cea mai mare parte a timpului proiectând colecții și spune despre ea că tot ce ține de fashion este prezent în viața ei 24/24. Caută inspirația oriunde merge. Înainte de a-și fonda propriul brand, Amina Muaddi a lucrat ca stilist, perfecționând look-uri pentru revistele L’Uomo Vogue și GQ. După lansarea din 2018, Amina Muaddi și-a găsit rapid nișa în industria încălțămintei pentru femei. Talentul și viziunea originală i-au oferit libertatea de a împinge limitele și a redefini ceea ce înseamnă să creezi colecții iconice de încălțăminte.

Pantofii au acel ceva care îți oferă un boost de încredere în tine, atunci când îi porți la un eveniment sau pe stradă. Alege-i pe cei potriviți stilului tău!

 

AMINA MUADDI

Pantofi Begum 95mm oranj

AMINA MUADDI

Geantă Ami din piele

AMINA MUADDI

Cercei Begum

AMINA MUADDI

Sandale Gilda 95mm

 

Colaborări de top

Prima colecție sub brandul Amina Muaddi a fost lansată în 2019 și s-a epuizat complet în doar o singură zi. După acest debut fulminant, brandul Amina Muaddi a devenit unul dintre cele mai exclusiviste din industrie. În doar patru ani de la înființarea brandului său, angajamentul și talentul i-au adus numeroase premii importante în industria fashion: a fost desemnată Designerul Anului la Footwear News Achievement Awards în 2020, titlul de Antreprenorul Anului oferit de către GQ, includerea în BoF 500 și premiul Fashion Trust Arabia în 2021. 

Această recunoaștere pe plan internațional ne oferă indicii clare despre faptul că Amina Muaddi este un nume care merită reținut. După ce a câștigat premiul Footwear New Designer Of The Year, Amina Muaddi a lucrat la colecția de încălțăminte a brandului Fenty, lansat de Rihanna. După succesul acestei prime colaborări, a urmat o a doua linie de încălțăminte – Release 11-20, iar brandul austriac de lux Wolford a lansat, în colaborare cu Amina Muaddi, o colecție exclusivă de 17 piese iconice, ce întruchipează o variantă reinterpretată a ciorapilor clasici.

A$AP Rocky a fost următoarea vedetă ce a colaborat cu Amina Muaddi; modelele lansate au fost foarte apreciate: tocul evazat, caracteristic Aminei Muaddi, combinat cu direcția creativă puternică a lui Rocky, au făcut posibilă lansarea unor modele cât se poate de autentice pentru viziunea celor doi.

Modelele ei îmbină fără efort influențele culturale, detaliile prețioase și alura feminină, și astfel atrag atenția femeilor din întreaga lume. După ce au fost apreciate la nivel internațional pantofii Rosie și sandalele Lupita au devenit rapid favoritele pasionaților de modă. Astăzi, Amina Muaddi este deja unul dintre cei mai căutați designeri de pantofi. Deja celebru, tocul evazat s-a evidențiat drept element distinctiv al colecțiilor sale. 

State-of-the-art

Încălțămintea vibrantă a tânărului designer a devenit omniprezentă în cercurile celebrităților, unde vedete precum Kim Kardashian, Kendall Jenner, Bella Hadid și Irina Shayk poartă sandalele sale cu vârf pătrat, pantofii cu toc evazat și gențile mini semnate Amina Muaddi. Mai mult, Beyoncé a ales modele semnate de Amina Muaddi pentru turneul său Renaissance Tour, contribuind astfel la succesul brandului, iar în Italia, Ilary Blasi a fost cea care și-a etalat cu mândrie pantofii Amina Muaddi în nuanțele curcubeului.

Amina Muaddi a lansat mai multe modele de genți ce au devenit rapid iconice în lumea modei. Acestea se fac remarcate prin linii geometrice, dimensiuni multiple și finisaje electrizante. Geanta Ami e una dintre cele mai populare alegeri, tipar ce aduce un element futurist prin integrarea unei oglinzi în interiorul său. Modelele Vittoria și Gemini se impun prin linii îndrăznețe, trasate prin falduri și arcuiri simetrice, caracteristici ce le-au câștigat pe loc admirația. 

 

AMINA MUADDI

Saboți Lupita 95mm denim

AMINA MUADDI

Geantă denim Gemini

AMINA MUADDI

Pantofi Begum 95mm bej

AMINA MUADDI

Pantofi Rosie 60mm 

 

Influențe contemporane

Colecțiile Amina Muaddi sunt incredibil de diverse, însă extravaganța rămâne punctul central al acestora. Astfel, creațiile Amina Muaddi au redefinit standardele încălțămintei de petrecere: elegante, sofisticate și niciodată banale. Influențele variate reflectă simțul eclectic al stilului Aminei Muaddi și sensibilitatea cosmopolită pe care o aduce creațiilor sale. Pantofii cu bijuterii, demni de un bal cu prințese moderne, sau modelele slingback în nuanțele curcubeului sunt piese populare în ținutele de pe Instagram ale influencerilor pasionați de fashion, care stilizează ținute sofisticate.  Articolele semnate Amina Muaddi permit crearea unui look care are la bază articole atemporale de calitate pentru fiecare eveniment. Minimalismul sofisticat și detaliile elegante definesc colecțiile de pantofi și accesorii Amina Muaddi și îi întăresc poziția printre brandurile de fashion. 

Fie că este vorba despre tocurile iconice cu aspect de sticlă, de ornamentele rafinate sau de fuziunea perfectă dintre funcționalitate și detalii sofisticate, pantofii, gențile și accesoriile Amina Muaddi ating esența eleganței moderne.

 

Foto: Amina Muaddi PR