Blog / Toff Culture / Valentino Black Tie FW 23/24

Valentino Black Tie FW 23/24

ALEGERI DE RUNWAY

Deconstruind și reconstruind clasicul, Pierpaolo Piccioli oferă o nouă exemplificare a conceptului și stilului Black Tie. În elaborarea ținutelor, cravata neagră devine laitmotivul colecției – atât inserată ca un accesoriu cât și estetizată în croiala unor piese originale.

 

“Demitificare a formalului”

Ca o relaxare a uniformității, siluetele prezentate pe podium au fost reinterpretate prin costume cu o croială oversized și umeri ampli, prin paltoane spectaculoase cu jocuri arhitecturale în tonuri de alb-negru, în nuanțe puternice de roșu, oranj sau inserții exquisite cu pene lungi.

Ca o „demitificare a formalului” cum afirmă chiar Pierpaolo Piccioli, noile propuneri de pe podium demonstrează cum stilul formal poate aduce constant noi valențe atunci când este privit într-un mod creativ, atunci când este redescoperit în contextul tendințelor actuale. Rochiile scurte sunt completate de piese cu o croială maxi, uneori în proporții exagerate iar fiecare ținută construită evidențiază personalitatea celui care o poartă îmbrățișând individualismul, fără bariere de gen.

New formal 

VALENTINO GARAVANI

rochie mini Crepe Couture

VALENTINO GARAVANI

geantă Rockstud East-West

VALENTINO GARAVANI

rochie mini cu volane

VALENTINO GARAVANI

sacou Double Crepe

 

Punk vibes

Influența modern-formală din construcția ținutelor a fost completată de o abordare cu inspirație punk prin accesorii ce poartă semnătura iconică Rockstud sau prin piese vestimentare cu ținte aplicate. Conturul unui tricou clasic masculin este evidențiat prin ținte aplicate iar cămășile clasice masculine au gulerul conturat cu studs. Dacă vorbim despre încălțăminte, fiecare ținută a fost completată de ghete din piele cu vârful pătrat numite și M-Way iar geanta Valentino Garavani Rockstud 23 sau modelul genții Rockstud East-West sunt doar câteva dintre noutățile în materie de genți. 

Men New Formal

 

 

VALENTINO GARAVANI

pantaloni aplicații Rockstud

VALENTINO GARAVANI

ghete din piele M-Way

VALENTINO GARAVANI

tricou Rockstud

VALENTINO GARAVANI

cămașă Rockstud 

 

Text: Andra Moga, Foto: Courtesy of Valentino