Blog / Toff Culture / Sophia Webster

Sophia Webster

DESIGNERUL CU PANTOFI DE POVESTE

Poveștile copilăriei transformă adesea pantofii în obiecte magice, dacă ne gândim la Dorothy și la Cenușăreasa. Un designer a transpus această idee în realitate, prin creativitate, feminitate și eleganță. Vorbim astăzi despre Sophia Webster, cea care a rescris frumos basmul pantofilor.

Adesea în ținutele de red carpet observăm detalii fascinante precum pantofii bogat decorați care ajung să țină locul celor mai prețioase bijuterii. Unele dintre aceste modele au fost semnate de-a lungul timpului de Sophia Webster, designerul care a transpus imaginația în obiecte fashion statement. După ce a petrecut o bună parte din copilărie și din adolescență în competiții de dans sportiv, Webster s-a înscris la London College of Fashion, acolo unde și-a pus bazele pentru ceea ce urma să devină unul dintre cele mai de succes business-uri în materie de încălțăminte. În 2008 a absolvit prestigioasa școală și a câștigat The Cup of Excellence in Footwear Award, fapt ce a determinat-o să își înceapă afacerea în 2010.

Deja în 2012 celebrități precum Rihanna, adorau să poarte modelele-semnătură, caracterizate de o siluetă grațioasă, definită de barete multiple și de jocuri cromatice îndrăznețe. În 2013 lansează modelul Chiara, un icon al brandului, ce atașează motivul aripilor care nu va mai lipsi din nicio colecție a Sophiei. În 2016 deschide primul magazin fizic pe Mount Street, iar în 2016 pe cel de-al doilea pe Sloane Avenue, însă până la aceste momente, piesele Sophia Webster fuseseră admirate și apreciate în diverse expoziții importante, precum cea din 2015 de la Victoria&Albert Museum, „Shoes: Pleasure and Pain”.

THE MAGIC TOUCH

SOPHIA WEBSTER

sandale heavenly butterfly

SOPHIA WEBSTER

sandale rosalind crystal

SOPHIA WEBSTER

sandale flamingo
 

MODELELE ACTUALE

Stilul Sophiei Webster este inconfundabil. Atunci când vezi o pereche de pantofi cu tocul înalt subțire, cu multiple barete care se unduiesc în jurul gleznei, în nuanțe aprinse sau metalizate, cu inserții spectaculoase din cristale sau din glitter, poți fi sigură că vorbim despre o pereche semnată de acest designer fascinant. Motivul aripilor se regăsește pe cele mai multe dintre modele, fie că sunt atașate la spate, fie că îmbogățesc modele flat sau genți. Cu toate că este recunoscută pentru pantofii spectaculoși de eveniment, Webster nu a ignorat nici zona casual, pentru care propune clasicul model de espadrile cu talpă din rafie, sandale gladiator cu talpă ortopedică sau sandale T-strap. Acestea sunt completate de clutchuri sau de genți de dimensiuni reduse, ce pot fi integrate în diverse lookuri cărora le dau o notă boemă și ultra feminină.

KEEP IT CLASSY

SOPHIA WEBSTER

geantă plic din piele

SOPHIA WEBSTER

sandale din piele cu fluture metalic

SOPHIA WEBSTER

sandale butterfly

SOPHIA WEBSTER

sandale chiara

 

Text: Andreea Leța