Blog / Toff Culture / Hot Designer

Hot Designer

ETALON AL ELEGANȚEI

Numele lui Stuart Weitzman apare adesea în cronicile de fashion ale celor mai mari evenimente, alături de alți titani ai fascinantului capitol al pantofilor. Cu o istorie de peste 70 de ani, brandul continuă să inspire stiliști și persoane publice prin modelele inconfundabile care combină clasicul cu modernul.

În anii ’50, Seymour Weitzman deschidea fabrica de pantofi Seymour Shoes în Haverhill, Massachusetts, unde, zece ani mai târziu, tânărul Stuart Weitzman începe să creeze modele pe când avea doar 20 de ani. Tatăl moare în 1958, iar afacerea este preluată de Stuart și de Warren Weitzman, care vând business-ul unei companii din Spania în anii ’70. Stuart continuă să creeze pentru aceasta, iar douăzeci de ani mai târziu, cumpără înapoi afacerea, dar producția rămâne pe teritoriul Spaniei. Dincolo de business, dacă te-ai întrebat vreodată de unde vine aerul clasic, chiar ușor nostalgic, al unora dintre perechile create de el, trebuie să știi că Stuart Weitzman, în timpul liber, este unul dintre cei mai mari colecționari de timbre și obiecte de filatelie din lume, iar colecția sa personală include cel mai scump timbru vândut vreodată în cadrul unei licitații și cea mai prețioasă monedă din aur.

The „One million dolar” shoemaker

Numele lui Weitzman a devenit sinonim cu eleganța covorului roșu și nu numai. Michelle Obama și Prințesa Eugenie i-au purtat adesea creațiile în timpul vizitelor sau ceremoniilor oficiale. Cât despre aerul glam al Hollywoodului, Jessica Chastain, Kate Hudson, Kate Beckinsale, Cate Blachett, Jennifer Garner, Lady Gaga, Ariana Grande sau Jena Ortega (și lista poate continua cu zeci de nume de acest calibru) adoră să își completeze ținutele extravagante cu pantofii ce-i poartă semnătura. Una dintre creațiile remarcabile este o pereche de sandale argintii încrustate în 464 de diamante, în valoae de un milion de dolari, purtată de Laura Harring, prima femeie de origine hispanică desemnată Miss USA.

The classics

STUART WEITZMAN

sandale din piele întoarsă

STUART WEITZMAN

saboți bow 100

STUART WEITZMAN

pantofi stuart 75

STUART WEITZMAN

sandale din piele

 

Un stil bine definit

Perechile care ies din atelierele sale aflate acum în aproximativ 70 de țări din întreaga lume, se disting prin silueta clasică, permanent adaptată tendințelor contemporane. Vorbim despre tocuri arcuite, arhitecturale, inserții din cristale, materiale precum vinilul sau satinul, elemente decorative ultra feminine, precum fundele, nuanțe puternice, dar și despre tocuri subțiri înalte, barete fine care susțin glezna, dar și despre piese wedge, cu talpă din rafie, care dau un aer retro și boem oricărui look. Lucrătura impecabilă și atenția la fiecare detaliu transformă perechile Stuart Weitzman în fashion statements pe care le poți purta în orice împrejurare, de la ținute office, la cele de vacanță sau pentru evenimente speciale.

Something old, something new

 

 

STUART WEITZMAN

platforme din denim

STUART WEITZMAN

sandale playa 100

STUART WEITZMAN

sandale playa 100

STUART WEITZMAN

saboți din piele

 

Text: Andreea Leța, Foto: PR STUART WEITZMAN