Blog / Toff Culture / René Caovilla

René Caovilla

DESIGNERUL CARE TRANSFORMĂ PANTOFII ÎN BIJUTERII

René Caovilla este unul dintre marii maeștri ai fascinantului capitol al pantofilor. Transformând încălțămintea în bijuterie și, mai departe, în artă, designerul italian duce până în prezent una dintre cele mai longevive tradiții din istoria modei.

René Caovilla a preluat o afacere de familie ce își începe istoria în urmă cu aproape 100 de ani, într-un orășel apropiat eternei și fabuloasei Veneții, unde arta broderiei și tehnologia modernă merg mână în mână. Edoardo Caovilla, tatăl lui René, a deschis primul atelier al familei în 1934, după ce a învățat meșteșugul pantofului de la Luigi Voltan, unul dintre primii antreprenori în domeniu, începând să lucreze încă din 1928. René Caovilla preia afacerea la sfârșitul anilor ’50, iar încet-încet începe să o transforme într-o emblemă a luxului și a eleganței. Pasionat de lumea modei, Caovilla a studiat design la Paris și la Londra, iar în anii ’70 a creat linia de încălțăminte și accesorii pentru Valentino Garavani numită “Valentino by René Caovilla”. Un deceniu mai târziu colaborează cu Chanel și cu Christian Dior, iar din 2000 devine un apropiat al regretatului Karl Lagerfeld.

Legende moderne

Punctul culminant al noului concept este atins în octombrie 2007, atunci când Harrods apelează la ajutorul de încredere al unei cobre egiptene vii pentru a supraveghea o pereche de sandale roșii cu motivul șarpelui, încrustat în diamante, rubine și safire. Odată rescris mitul Cleopatrei moderne, celebrități precum Jennifer Aniston, Heidi Klum, Kristen Stewart, Kim Kardashian sau Rihanna devin fanele brandului internațional.

Calitate și finețe

Această casă de legendă nu putea avea un astfel de parcurs fără un stil aparte de lucru. Materialele de cea mai bună calitate, finisajele realizate manual și minuțiozitatea completează viziunea designerului, care se inspiră permanent din povestea părinților săi. În sediul central din Riviera del Brenta, este încă păstrată intactă încăperea în care tatăl și mama designerului au realizat împreună primele modele de pantofi. Tot acolo există și un muzeu în care pot fi admirate modelele emblematice, care continuă să facă furori pe covorul roșu, dar și în afara lui, la cele mai selecte evenimente. Sandalele Cleo, de exemplu, au devenit un simbol al casei prin silueta atemporală caracterizată de baretele fine subțiri, de tocul înalt și de motivul șarpelui încrustat în zeci de pietre strălucitoare. Chiar și modelele de zi capătă un touch glam prin inserțiile elegante din cristale, care transformă fiecare ținută într-una de neuitat, a unei zeițe contemporane.

PIESE DE SENZAȚIE

 

 

RENÉ CAOVILLA

sandale cleo

RENÉ CAOVILLA

sandale morgana 120mm

RENÉ CAOVILLA

sandale cu cristale aplicate

RENÉ CAOVILLA

botine cleo 100mm

 

Text: Andreea Leța; Foto: René Caovilla PR